Saatkonna pressiesindaja ütles BNS-ile, et Tallinnas on valimisaktiivsus väga kõrge ning esimesed valijad kogunesid juba kell 7.10 ajal saatkonna juurde.

Venemaa peakonsul Narvas Georgi Bolhovitin ütles, et kella 13.30 ajal oli Narva valimisjaoskondades käinud hääletamas 2000-3000 inimest.

Ennetähtaegselt saavad hääletada Tallinnas ja Kirde-Eestis elavad inimesed. Lõuna-Eestis elavad Venemaa kodanikud saavad valima minna üksnes valimispäeval 4. märtsil.

Tallinnas saavad need Venemaa kodanikud, kes mingil põhjusel ei saa hääletada pühapäeval, võimaluse kasutada eelhääletust, mis kestab laupäeval, 3. märtsil kella 8–20 valimisjaoskondades, mis avatakse Tallinna vanalinnas aadressil Pikk 19 ja Meriväljal aadressil Lauri 9/2.

Valimispäeval, 4. märtsil saavad Venemaa kodanikud hääletada kella 8–20 valimisjaoskondades, mis avatakse Tallinnas aadressil Lai 18, Pikk 19 ja Pikk 23 ning Lauri 9/2.

Narvas on valimisjaoskonnad avatud 3. ja 4. märtsil kella 8–20. Venemaa Narva peakonsulaadi internetilehe andmetel saavad Ida- ja Lääne-Virumaal elavad Venemaa kodanikud hääletada neljas valimisjaoskonnas, mis avatakse peakonsulaadi juures Narvas, aadressil Kiriku 8.

Tartus on valimisjaoskond aadressil Ülikooli 1 avatud vaid 4. märtsil kella 8–20.

Valida saavad Eestis elavad täisealised Venemaa kodanikud Venemaa välispassi esitamisel. Aegunud passiga kodanikud saavad täita oma kodanikukohuse pärast seda, kui esitavad oma passi ning kontrollitakse nende kuuluvust Venemaa kodakondsusse. Saatkonna pressiteenistus toonitas, et Eesti ID-kaart ei anna õigust hääletuses osaleda.

Täisealised Venemaa kodanikud, kes elavad alaliselt Venemaal, ent viibivad valimispäeval Eestis, saavad hääletada, esitades väljaspool oma kodujaoskonda hääletamist lubava tõendi. Tõendi puudumisel võimaldatakse neil hääletada suulise avalduse alusel, mis adresseeritakse valimiskomisjonile.

Kokku elab Eestis ligi 120 000 hääleõiguslikku Venemaa kodanikku.