Kaks viimast aastat peasekretärina töötanud Ain Kabal pöördub tagasi ettevõtlusse ning jätkab õigusnõustajana sealt, kust ta mõned aastad tagasi Roheliste peasekretärina toimetama tuli. “Jätkub minu töö nii ärijuristi kui õigusloomeasjatundjana,“ märkis Kabal. “Erakond on edukalt üle elanud rasked ajad, mis paratamatult tabavad noori kodanikeühendusi, ning tegi hea stardi Riigikogu valimistel, esitades jõulisi ettepanekuid poliitikamuutuseks Eesti riigis.”

Kabal tõdes, et kuigi Roheliste mõtete toetajaid oli märkimisväärselt üle 20 tuhande valija, polnud see siiski piisav Riigikogu fraktsiooni loomiseks. „Loodan, et erakonnal ja vabadel kodanikel jätkub jõudu ja tarmukust nende valijate huvide eest seismisel ka valimiste vahepealsel ajal.”

Erakond pole kaotanud usku oma ideedesse. Parteitute kaasamine näitas selgelt inimeste ootusi muutusteks poliitikas.

„Meediakampaaniaks kulutatava raha hulk oli sedapuhku määravam, kui oleksime eeldanud ning ilmselt on ka sellel tõsiasjal oma roll, miks Roheliste poolt hääletanuid oli vaid niipalju,” ütles Kabal ja tänas ka omalt poolt kõiki valimistel Rohelistele hääli andnuid.

Eestimaa Rohelised kutsuvad valimistejärgselt kokku üldkogu, et arutada tulevikuplaane ja uuendada erakonna juhtorganeid ning visioone. Uue peasekretäri nimetab esimene eestkõneleja ning otsuse kinnitab erakonna volikogu.