Vene kogukonna koosolekul Vene Foorum osalejad soovivad sügisestel kohalikel valimistel võita senisest rohkem hääli, teatab ETV Online.

Vene Foorumi vaba mikrofon näitas, et vene kogukonna sees ollakse üksmeelel vaid selles, et rahvuslikul pinnal vahetegemine ühiskonnas on tõsine probleem. Siiani puudub selgus, kas kohalikel valimistel koondutakse ühtsesse nimekirja või mitte.

Rahvaliitlane Vladimir Maslov on veendumusel, et vene nimekiri peaks koonduma ühe kindla Eesti partei lipu alla. “Kõige hullem ongi see, et Vene parteide loosungid taanduvad poliitilisele tasandile ja kahjuks jäävad tahaplaanile sotsiaalsed ja majanduslikud probleemid, mis tegelikkuses on primaarsed, see ju ongi tänapäeva poliitika,” rääkis Maslov.

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme Dmitri Klenski kinnitusel vajab vene kogukond ühte kõiki venelasi ühendavat ideed. ” Näiteks, ma kujutan ette, 9. mail kui oleks tehtud plahvatus, selline pisikene, aga see oleks tohutult mõjuva ja konsolideeruva jõuga sündmus. Selline pisikene, paar ohvrit nagu seda maailmas tehakse. See on lubamatu ja seda pole lubanud vene kogukond ega parteid teha 15 aasta jooksul,” rääkis Klenski.

Foorumil esinejad pole rahul liiga karmi kodakondsuspoliitika ja sotsiaalse ebavõrdsusega.