Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses president Guðni Thorlacius Jóhannessoniga rõhutas suursaadik Jõesaar-Ruusalu Eesti ja Islandi erilist suhet ning Islandi panust Eesti iseseisvuse taastamisel. „Eesti on alati tundnud Islandi kindlat toetust ning meid seob lisaks lähedasele suhtele ka tihe koostöö Põhja-Balti regioonis,“ sõnas suursaadik Jõesaar-Ruusalu.

Suursaadik Jõesaar-Ruusalu kõneles veel eelseisvast Eesti eesistumisest Euroopa Liidu Nõukogus, sealhulgas digitaalse Euroopa arendamise ning andmete vaba liikumisega seonduvast.

Janne Jõesaar-Ruusalu on sündinud 1969. aastal Tallinnas ning lõpetanud Tartu Ülikooli 1993. aastal matemaatika alal. Ta alustas välisministeeriumis tööd 1993. aastal juriidilise osakonna konsulaarbüroos. 1995. aastal töötas ta diplomaadina peakonsulaadis Peterburis. Aastatel 1996–2004 töötas Janne Jõesaar-Ruusalu poliitikaosakonnas, algul diplomaadina ning hiljem 2. ja 4. büroo direktorina. Aastatel 2004–2008 juhtis ta personaliosakonna 2. bürood ja 2008–2011 oli ta välislähetuses Helsingi saatkonnas, kus töötas esinduse asejuhina. Alates 2011. aastast töötas Jõesaar-Ruusalu Euroopa Liidu osakonna 1. büroo direktorina ning alates 2012. aasta veebruarist oli ta Euroopa ja Atlandi-ülese koostöö osakonna 2. büroo direktor. Alates möödunud aasta septembrist on Jõesaar-Ruusalu Eesti suursaadik Norras.