Välisminister Urmas Paeti sõnul on Valgevene Humanitaarülikool koht, kus teiste hulgas saavad õppida need Valgevene noored, kes oma vaadete tõttu Valgevene kõrgkoolides õppida ei saa, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

„Arutasime 2007. aastal Euroopa Liidus lahendusvõimalusi Valgevene Humanitaarülikooli rahastamise jätkamiseks. Just siis sai otsustatud fondi loomine Põhjamaade Ministrite Nõukogu juures,“ ütles välisminister Paet. „Eesti toetab Valgevene noorte õppimisvõimalusi 2007. aastal loodud usaldusfondi kaudu. Tahame, et Valgevene noortele oleks tagatud avatud ühiskonna kogemus,“ toonitas Paet.

Valgevene Euroopa Humanitaarülikool on akrediteeritud õppeasutus, mis pakub nii bakalaureuse-, magistri- kui ka doktoriõpet. Ülikooli kaheksas osakonnas saab õppida näiteks filosoofiat, teoloogiat, politoloogiat, psühholoogiat, rahvusvahelist õigust, rahvusvahelist majandust, majandust, kunstiajalugu ja -teooriat, rahvusvahelist kultuuriturismi ja infotehnoloogiat.

Valgevene Humanitaarülikool tegutseb Vilniuses pärast kooli sulgemist Minskis 2004. aastal. Minskis tegutses kool rahvusvaheliste heategevusfondide toel alates 1992. aastast.

Eesti toetab Valgevenest pärit tudengite õpingute jätkamist ka Eesti ülikoolides.