Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses meenutas Saksa president oma külastusi Eestisse. Samuti räägiti kohtumisel liidukantsler Angela Merkeli eilsest visiidist Tallinna, mis on tunnistuseks kahe riigi vahelistest väga headest suhetest. Viimase aasta jooksul on nii Eesti kui Saksa poolelt toimunud mitmeid kõrgetasemeliste visiite ja kohtumisi ning suursaadik Laanemäe kinnitusel on tema ülesandeks heade suhete ja kontaktide süvendamine kõigil tasanditel, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Veel peatusid Köhler ja Laanemäe Gruusiaga seonduval ning nõustusid, et Euroopa Liit peab selles küsimuses rääkima ühel häälel.

William Mart Laanemäe on sündinud 1959. aastal Vancouveris, Kanadas. Pärast ülikooliõpinguid Vancouveris ja Torontos omandas Laanemäe Stuttgarti Ülikoolis loodusteaduste doktori kraadi keemias. Ta töötas Stuttgarti Max-Planck-Instituudis teadurina ja Münchenis lennukimootoritehases insenerina. Aastatel 1991-1995 töötas Laanemäe Raadio Vaba Euroopa Eesti toimetuses, kuni siirdus RAS „Silmeti” kommertsdirektoriks.

Eesti Vabariigi välisteenistusse asus Mart Laanemäe 1996. aastal ja asus poliitikaküsimuste asekantsleri ametikohale. Aastatel 1999-2003 oli Laanemäe Eesti suursaadik Austrias, Slovakkias, Sloveenias, Ungaris, Tšehhis ja Šveitsis ning alaline esindaja rahvusvaheliste organisatsioonide juures Viinis. Seejärel töötas Laanemäe välisministri kantselei peadirektorina ning 2004-2008 välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö küsimuste asekantslerina. 2004-2008 oli ta ka Eesti Vabariigi mitteresideeriv suursaadik Serbias.

Suursaadik Mart Laanemäe on abielus, tal on üks laps.