Volikirja üleandmisele järgnenud vestluses jagasid president Calderón ja suursaadik Kaljurand arvamust, et Eesti ja Mehhiko vahelised suhted on head, kuid neid tuleb tihendada ning edasi arendada kõigis valdkondades. President Calderóni sõnul pakub Mehhikole erilist huvi koostöö infotehnoloogia vallas, sealhulgas küberkaitse ning e-teenuste alal. Suursaadik Kaljurand tõi vestluses esile, et Mehhiko ei tunnustanud kunagi Eesti okupeerimist ning sõprusleping Mehhikoga 1937. aastast on tänaseni jõus. Kaljurand osaleb Mehhikos ka riigi iseseisvuspäeva tähistamise üritustel.

Eestil on Mehhikos aupeakonsul Claude Le Brun, kes on aidanud Eesti ja Mehhiko suhete arendamisele märkimisväärselt kaasa.

Marina Kaljurand sündis 6. septembril 1962. aastal Tallinnas. Ta õppis Tallinna 7. keskkoolis ning lõpetas 1986. aastal Tartu Riikliku Ülikooli õigusteaduskonna. 1992 lõpetas Marina Kaljurand Diplomaatide Kooli ning omandas magistrikraadi Tufts Ülikoolis USAs rahvusvahelise õiguse ja diplomaatia alal 1995. aastal. Ta on täiendanud end Lapi Ülikoolis Soomes, Pittsburgh´i ja Durhami Ülikoolis ning Civil Service College´s Suurbritannias.

Diplomaatilist teenistust alustas Marina Kaljurand 1991. aastal välisministeeriumi pressi- ja infoosakonnas. Aastatel 1992-1996 töötas Kaljurand välisministeeriumi juriidilise osakonna rahvusvaheliste lepingute büroo direktorina ning 1996-1999 oli ta nõunik Eesti saatkonnas Helsingis. Aastatel 1999-2001 töötas Kaljurand välisministeeriumi juriidilise osakonna peadirektorina ning aastatel 2001-2005 juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantslerina. 2004-2006 oli Kaljurand määratud Eesti suursaadikuks Iisraelis resideerimisega Tallinnas ning aastatel 2005-2008 töötas ta Eesti suursaadikuna Venemaal. Alates 2008. aastast töötas ta välisministeeriumi asekantslerina välismajanduse ja arengukoostöö küsimustes ning oli suursaadik Kasahstanis resideerimisega Tallinnas. Praegu on Marina Kaljurand Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides.

Marina Kaljurand on abielus, peres on tütar ja poeg. Ta räägib inglise, vene ja soome keelt.