Suursaadik Jaak Lensmenti sõnul on Eesti ja Valgevene jaoks kahepoolsetes suhetes huvipakkuv eelkõige majandussidemete tugevdamine, sealhulgas koostöö energia- ja transiidivaldkonnas ning kultuurisuhete arendamine, teatas välisministeeriumi pressitalitus. Suursaadik märkis, et tihenenud on dialoog ka Euroopa Liidu ja Valgevene vahel.

„ELi-Valgevene suhete arendamiseks ja Valgevene koostöö tihendamiseks Euroopa Liiduga on jätkuvalt hea võimalus idapartnerluse programm,“ ütles Lensment.

Lensmenti väitel tõdes ka president Lukašenka, et Eesti ja Valgevene kontaktid on tihenenud ning aktiivsele dialoogile aitab kindlasti kaasa Eesti suursaadiku nimetamine Minskisse. Valgevene presidendi sõnul on esmajärjekorras oluline teha koostööd energiajulgeoleku valdkonnas, mis on tähtis nii kahepoolselt kui ka kogu Läänemere piirkonna stabiilsuse ja heaolu seisukohalt.

Suursaadik Jaak Lensment on sündinud 22. märtsil 1966. aastal. 1991. aastal lõpetas ta Valgevene Riikliku Ülikooli filosoofia erialal.

Välisministeeriumi teenistuses on Jaak Lensment alates 1993. aastast, mil ta asus tööle välisministeeriumi poliitikaosakonda. Aastatel 1993-1996 oli Lensment poliitikadiplomaat Eesti saatkonnas Kiievis. Aastatel 1996-1997 oli ta välisministeeriumi poliitika planeerimise osakonna lauaülem. 1997-2000 töötas ta poliitikadiplomaadina Eesti saatkonnas Moskvas. 2000-2003 oli Lensment välisministeeriumi poliitika planeerimise osakonna lauaülem ja büroodirektor. Aastatel 2003-2005 töötas ta nõunikuna Eesti suursaatkonnas Haagis ja aastatel 2005-2009 nõunikuna Eesti suursaatkonnas Viinis.

Enne praegusele ametikohale asumist oli Jaak Lensment välisministeeriumi 1. poliitikaosakonna 3. büroo direktor. Suursaadik Lensment räägib vene, saksa ja inglise keelt.