Volikirja üleandmisele järgnenud jutuajamisel rõhutasid president Obama ja suursaadik Marmei kahe riigi vahelist pikaajaliselt edukat koostööd, ühist tegevust NATOs, atlandiülese koostöö tähtsust ning meenutasid president Obama hiljutist visiiti Eestisse.

President Obama sõnul oli visiidil osaks saanud Eesti rahva innukus ning külalislahkus väga oluline nii talle kui kõigile ameeriklastele. Samuti tunnustas ta Eesti rahvast, kes on pühendumuse, uuendusmeelsuse ja demokraatlike ideede kaudu loonud elujõulise ja eduka riigi, mis on eeskujuks paljudele.

Suursaadik Marmei kinnitas, et Eesti väärtustab koostööd Ameerika Ühendriikidega kõikides valdkondades, tuues eraldi välja koostöö kollektiivse julgeoleku tugevdamisel.

„Jätkuv tihe koostöö ning USA kaasatus Balti regioonis läbi NATO, presidendi poolt Varssavis välja kuulutatud Euroopa julgeoleku tagamise initsiatiivi ning arvukate sõjaliste ühisõppuste on kogu piirkonna jaoks väga olulise tähtsusega,” ütles suursaadik Marmei. President Obama rõhutas Eesti pühendumust eeskujuliku NATO liitlasena, kes täidab täielikult kõik oma liitlaskohustused ning on julgeoleku tagaja nii Euroopas kui ka väljaspool Euroopat.

President Obama ja suursaadik Marmei kinnitasid kahe riigi vahelise tugeva ja püsiva sõpruse jätkumist ning ühiste eesmärkide saavutamist.

Eerik Marmei on sündinud 6. mail 1970. aastal Tartus. 1993. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli ajaloo eriala ja 1996. aastal omandas magistrikraadi rahvusvahelistes suhetes Notre Dame’i Ülikoolis Ameerika Ühendriikides.

Eerik Marmei töötab välisministeeriumis alates 1993. aastast, alustades oma karjääri poliitikaosakonnas USA lauaülemana. Ta on töötanud rahvusvaheliste organisatsioonide ja julgeolekubüroo direktorina, Eesti esinduses NATO juures ning Eesti saatkonnas Washingtonis ja Londonis. 2008 - 2010 töötas Marmei kaitseministeeriumi NATO ja EL osakonna juhataja ning seejärel välisministeeriumi poliitikaosakonna julgeolekupoliitika ja relvastuskontrolli büroo direktorina. Enne tööleasumist Washingtonis oli Marmei Eesti suursaadik Poolas ja Rumeenias asukohaga Varssavis.