Eestist valitud Euroopa Parlamendi kuuest saadikust saab Juhan Partsile eelarvekontrolli komisjonis küsimusi esitada Indrek Tarand, kes on selle komisjoni liige, vahendab ERRi uudisteportaal.

Teine europarlamendi liige Yana Toom ei ennusta Partsile kerget läbipääsu. "Teades Indrekut, võib arvata, et Juhan Partsi esimesed sammud kerged olema ei saa," ütles Toom (KE) "Aktuaalsele kaamerale".

"Mina teen kõik selleks, et Juhan Partsi ei mõõdetaks parteiliselt, vaid mõõdetaks teda kui isikut, kes on kahtlemata eestimeelne ja värvikas isik, kuid kes on oma poliitikutee jooksul resideerinud otsuste üle, kus on raha võib-olla mitte kõige otstarbekamalt kasutatud," kommenteeris Tarand.

Reformierakonna ridadest Euroopa Parlamenti valitud Urmas Paet tõdeb, et otsus, mille parlament teeb, on soovituslik ja otsuse teeb nõukogu. Paet arvab, et Partsi puhul vajab selgitamist tema aktiivne päevapoliitikas osalemine.

Juhan Parts on olnud riigikontrolör, peaminister, majandus- ja kommunikatsiooniminister ja riigikogu liige. Keskerakonna ridadest Euroopa Parlamenti valitud Yana Toom leiab, et Juhan Parts põhimõtteliselt sobiks küll kontrollikoja liikmeks, pidades silmas just seda, et Parts on olnud riigikontrolör.

"Peamine asi, mis mind riivab ja mitte ainult mind, on see, et just Juhan Parts läheb Luksemburgi, on osa sellest tehingust, millega sai valitud Eesti president," ütles Toom.