Kaljurand pääses piiramisrõngast, ehkki noorteliikumise Mestnõje liider hüppas auto peale, püüdes seda takistada. OMON-i töötaja tiris ta sealt ära ning võimaldas autol ära sõita.

Eesti Raadio andmetel sõitis Kaljurand Saksa saatkonda, kus toimus EL istujamaa Saksa infotund. Osalemine infotunnil oli Kaljurannal juba varem kokku lepitud.

Kaljurand ütles “Aktuaalsele kaamerale”, et kohtumisel Euroopa saadikutega avaldasid need Eestile toetust. Pärast kohtumist sõitis Kaljurand saatkonda tagasi ning pääses miilitsate kaitse all taas hoonesse.

Viimaste andmete kohaselt on Moskva Eesti saatkonna ees umbes 100 inimest. Aktsioonis osalejat seas on inimesed liikumistest Molodaja Gvardija (Noor Kaardivägi), Edinaja Rossija (Ühtne Venemaa) ja Mestnõje (Kohalikud).

Miitingulised vehivad lippudega ja karjuvad: „Eesti — Euroopa häbi“ ja „Fašismile ütleme sõbralikult ei, meil ei ole sellist naabrit vaja“.

Kaljuranna sõnul pole vene noortel ilmselt aimugi, mille nimel nad seal protestivad. Neil on väga imelikud nõudmised — küll tahavad nad, et mina Moskvast lahkuks, küll tahavad nad pronkssõdurit oma kohale tagasi, rääkis saadik. “Ja veel tahavad nad ise minna Berliinist Moskvani,” tõi ta näiteks.