Kannike rääkis Delfile, et kui varem muutus olukord Ukrainas kolme kuuga, siis juba kolme nädalaga või kolme päevaga, võib nüüd öelda, et olukord muutub lausa kolme tunniga. "Kõik, kes jälgivad Ukraina sündmusi, peavad seda arvestama," sõnas Kannike.

"Olukord on väga ebastabiilne, keegi ei tea, mis olukord on nädala pärast," kõneles Kannike. Tema sõnul oli tänane öögi vastuoluline. Ühelt poolt peeti presidendiga läbirääkimisi ja opositsiooni liidrid tulid pärast seda Maidanile, et pidada kõnesid läbirääkimistest, südaööl võtsid meeleavaldajad juba üle Kiievi kultuurimaja.

Kannikese sõnul on peaküsimus, mis kombel jätkuvad poliitilised läbirääkimised. President tegi opositsioonile ettepanekud, aga keegi ei tea, kas tullakse uuesti laua taha kokku neid arutama või peetakse edasi kirjalikku dialoogi.

Olemasolev president on kõige populaarsem poliitik

Rahva meelsuse kohta on Kannikese sõnul raske midagi öelda, sest tegu on Prantsusmaa suuruse riigiga. "Väga raske on öelda, mida tahavad inimesed 46 miljonilise rahvaarvuga riigis," rääkis ta.

Lääne-Ukrainas on rahva enamus praeguse võimu vastu, kuid Kannike kõhkles seda ütlemast kogu riigi kohta.

"Küsitluste järgi on olemasolev president siiski kõige populaarsem poliitik Ukrainas," märkis Kannike. "See tähendab, et pool või rohkemgi rahvast seisab tema selja taga. Mis jõud juhivad oblastites, ei ole praegu selge. Osa neist on ka ametlike opositsiooniparteide esindajad."

Kannikese sõnul soodustab pikk mobiliseerumine ja emotsionaalne valvelolek radikaliseerumist. "Need, kes on Maidanil, on üllatavalt vastupidavad olnud," rääkis Kannike. "Vastasseisu juhivad tuhanded aktivistid."

Pühapäeval kell 12 on Maidanil toimunud rahvamiiting. Sotsiaalvõrgustike vahel moodustuvad noorteorganisatsioonid. "Südalinnas on barrikaadid üleval ja liiklus ei toimi, aga muidu elu Kiievis toimib. Maidanil väiksemad baarid töötavad ja barrikaadidel olijaid toidetakse kaunis hästi ja regulaarselt," kirjeldas Kannike. "Rahvas on elevuses ja söögikohtades räägitakse poliitikast."

Nagu sellises olukorras ikka, koguvad vastaspooled liitlasi või siis kaotavad neid, ütles Kannike ja mõtles selle all rahvusvaheliste organisatsioonide tegevuse mõju Ukraina siseasjadele. Näiteks reedel külastas Kiievit Euroopa Liidu laienemisvolinik Štefan Füle.