Eesti välisministri Urmas Paeti sõnul kestab Haitile mineva meditsiinitöötaja ja mehaaniku missioon kuni aprilli lõpuni. „Praegu Haitil viibivate Eesti logistikaekspertide missioon lõpeb veebruari keskpaigas,“ ütles Paet pressiesindaja teatel.

Välisminister Urmas Paet rõhutas, et Haiti humanitaarolukord on jätkuvalt väga keeruline. "Et juba panustatu ja edaspidi panustatav abi Haitil kannatanuteni jõuaks, tuleb rahvusvahelisel kogukonnal teha tihedat koostööd. Abi koordineerimise eesmärgil on Haitil ka Eesti logistikaeksperdid,“ toonitas Paet. „Samaaegselt tuleb teha ka Haiti ülesehituse ja taastamise toetamise plaane,“ lisas ta.

Eesti antava abi suurus maavärinajärgse olukorra leevendamiseks Haitil on praeguseks 5,5 miljonit krooni. Sellest kolm miljonit krooni jõuab Haitile meie ja rahvusvaheliste ekspertide abina ning kaks ja pool miljonit krooni (160 000 eurot) Rahvusvahelise Punase Risti ja Punase Poolkuu Seltside Föderatsiooni kaudu.

Rahvusvaheliste organisatsioonide abitegevuse toetuseks saatis Eesti Haitile ka kaks 45-ruutmeetrilist telki koos põranda, mööbli ja valgustusega, mis on vajalikud abioperatsioonide läbiviijatele ajutiste elu- ja töötingimuste tagamiseks. Samuti lähetas Eesti Haitile rahvusvaheliste organisatsioonide tegevust toetama ühe IT eksperdi ja kolmeliikmelise logistikameeskonna koos varustusega. Eesti Päästemeeskonna liige töötas Haitil ka Euroopa Liidu hindamismeeskonna koosseisus.

Euroopa Komisjon on lubanud Haiti pikaajalist ülesehitust toetada 3,1 miljardi krooniga (200 miljoni euroga). Euroopa Komisjon on Haitile humanitaarabiks eraldanud 468 miljonit krooni (30 miljonit eurot) ning liikmesriigid kahepoolselt ligi 1,44 miljardit krooni (92 miljonit eurot).