"Ma usun, et antud olukord oli kahetsusväärne nii meie kui ka Elroni jaoks. Vabandame siiralt kõikide reisijate ees, kes selles situatsioonis olid," ütleb Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Monika Kaljusaar.

Delfi kajastas eile, et kell 19.33 Tartusse jõudma pidanud Tallinn-Tartu rong hilines sinna üle tunni, seistes rongis viibinud lugeja sõnul Kärkna peatuses peaaegu tunni. Tartusse jõudes avanes ühele ohtlik vaatepilt, rongijaama perrooni ning tänavat ühendav tunnel oli lukku keeratud. Inimesed olid sunnitud ronima kõrgelt perroonilt alla otse rööbastele. Mingit informatsiooni jaamas ei jagatud.

"Selgituseks nii palju, et vaksalihoone infotöötajale oli edastatud info, et tunnel peab jääma avatuks! Tunneli uksed olid siiski automaatselt sulgunud 20.30 ning infotöötajat enam sel hetkel kohapeal ei olnud. Tavapärases olukorras poleks kindlasti tunnel suletuks jäänud, kuna meil on alati ka turvatöötajad seal kandis," märgib Kaljusaar.

"Siiski, kuna eile olid kõik meie turvatöötajad ülesõitudel liiklust korraldamas ning ohutust tagamas, siis info jõudis meieni pärast rongi saabumist. 20.56 sai meie turvapatrull teavituse, et tunneli uksed on suletud ja ooteplatvormil on inimesed. Selle peale koheselt ka reageeriti ning meie patrull sai korralduse perrooni otsas olevad väravad avada, mis viivad ka kaldteele. Teeme endast kõik oleneva, et taolisi situatsioone enam ei tekiks."