Mitmeotstarbelise sõjaväepolitseirühma ESTPATROL-13 ülesanneteks on patrullimine Itaalia karabinjeeride rügemendi koosseisus ja läbiotsimised eramutes relvade, narkootikumide ning illegaalselt riigis viibivate isikute tabamiseks, teatas kaitsejõudude peastaap.

ESTPATROL-13 22 liikmest viis on alates 2. detsembrist Kosovos tutvumas olukorraga ning võtmas üle teenistusülesandeid. ESTPATROL-13 ülem on leitnant Artur Meerits.

Reedel õhtul kuuekuuliselt missioonilt tagasi saabuv 22-liikmeline mitmeotstarbeline sõjaväepolitseirühm ESTPATROL-12 teenis Kosovos alates juunist.

Rivistusel lennujaamas autasustatakse saabuvaid rahutagajaid Rahuvalvaja medaliga.

Eesti rahutagamisüksus ESTPATROL kuulub Kosovos asuvate NATO jõudude (KFOR) rahvusvahelise eriüksuse (Multinational Specialized Unit) koosseisu.

Missiooni alustavad kaitseväelased läbisid lisaks tavapärasele missioonieelsele väljaõppele politseilise väljaõppe. Harjutati kuriteopaiga turvamist, hoonete läbiotsimist, dokumentide kontrolli, eskorti, massirahutuste kontrolli ja mahasurumist, liikluse reguleerimist, kilbivõitlust. Lisaks õpiti kohalikku ajalugu ja omandati algteadmised itaalia keelest ja ajaloost.

Eesti kaitsevägi osaleb rahutagamismissioonil Kosovos alates 1999. aasta novembrist.