Kultuuriministeeriumi raamatukogunõuniku Meeli Veskuse sõnul võimaldab uus teenus lugejatele varasemast mugavamat ligipääsu heliraamatutele, -ajalehtedele ja -ajakirjadele ning aitab vähendada CD-dele paljundamise ja posti teel kojusaatmise kulusid. „Usun, et väga tänulikud on veebiraamatukogu kasutamise võimaluse eest välismaal elavad raamatukogu kasutajad,“ vahendas kultuuriministeerium Veskuse sõnu.

Kõik veebiraamatukogu külastajad saavad raamatuid otsida, sirvida katalooge ja tutvuda sisukokkuvõttega ning selleks ei ole vaja veebikeskkonda sisse logida. Raamatute allalaadimine ja voogedastusena kuulamine on võimalik ainult Eesti pimedate raamatukogu registreeritud lugejatel. Raamatukogu teenindab nii Eestis kui välismaal elavaid nägemispuudega või mõne muu trükitud teksti lugemist takistava puude, häire või haigusega inimesi. Lugejaks registreerimisel on nõutav tõend nimetatud puude, häire või haiguse kohta.

Nägemispuudega inimeste vajadustele vastava veebiraamatukogu loomine algas 2010. aasta septembris. 2011. aasta kulus keskkonna katsetamisele ning aasta lõpus alustati andmete sisestamist ja helifailide üleslaadimist.

Veebiraamatukogu asub aadressil http://veebiraamat.like.ee/veebiraamat. Raamatukogu kasutajaks saab registreeruda veebiraamatukogu kodulehel, telefoni 674 8212 või e-posti laenutus@epr.ee teel.

Eesti pimedate raamatukogu on Eesti hoiuraamatukogu osakond, informatsiooni Eesti pimedate raamatukogu kohta leiab raamatukogu kodulehelt www.epr.ee