Eesti ja Euroopa parimal raadioamatööril õnnestus ainsa eestlasena osaleda ekspeditsioonil maailma lõpu maisesse paradiisi, teatab ETV saade "Pealtnägija".

Koos tosina hobivennaga käis Tõnno Vaikse ookeani kõige kaugemas nurgas asuval pisikesel Ducie korallisaarel, kust esimese inimestega asustatud Pitcairni saareni on 500 kilomeetrit. Sealt Lõuna-Ameerikasse 3000 ja Austraaliasse 9000 kilomeetrit.

Selle asemel, et tervest maailmast äralõigatuna paradiisisaart nautida istus 30-aastane eestlane 16-20 tundi päevas atollile püsti pandud raadiosõlmes ja suhtles muu maailmaga.

„Möll oli suur, tuhanded raadioamatöörid üle kogu maailma üritasid meiega sidet pidada ja nii see kestis kaks ja pool nädalat järjest,“ rääkis Vähk, kes äripäeviti valitseb investeerimispanga Gild Bankers ühe omanikuna riskikapitalifonde.

Vaid kolm-neli tundi ööpäeva jooksul magades suutsid hullud raadiooperaatorid kirjutada end selle harrastusspordi ajalukku. Kokku saavututati kahe ja poole nädalaga ligi 200 000 kontakti 36 000 erineva operaatoriga üle kogu maakera, mis on amatööride seniste ekspeditsioonide kõigi aegade absoluutne rekord.