ETV saates "Vabariigi kodanikud" arutelti täna eurole ülemineku teemadel ning stuudiosse olid kutsutud Konjunktuuriinstituudi juht Marje Josing, Eesti Panga asepresident Rein Minka, Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp ja Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel. Minka vastus Reformierakonna valimislubaduse teemal oli ajendatud saatejuht Aaren Rannamäe küsimusest, milline peaks olema Eesti järgmine suur eesmärk pärast ELi ja NATOga liitumist ning eurole üleminekut.

Euro kasutuselevõtust rääkides tunnistas keskpanga asepresident, et emotsionaalselt on kroonist loobumine kindlasti raske.

Eesti eesmärkidest rääkides sõnas Minka, et meie suurimaks eeliseks olevat meie ambitsioon. Seda olevat Minkale öelnud üks põhjamaine pangajuht.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp sõnas eurole üleminekut analüüsides, et kuigi inimesed kardavad hinnatõusu, siis toiduainetööstuse nimel julgeb ta väita, et seda ei juhtu.

Marje Josingu omakorda avaldas imestust avalikkuses kõlavate euroga liitumise vastaste sõnavõttude üle, sest tema kinnitusel oleks Eesti olukord läinud oluliselt raskemaks, kui meile ka nüüd poleks euroga liitumise osas rohelist tuld näidatud.

Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel aga väitis, et Eestis on euro kasutuselevõtu osas sündinud tõeline rahvuslik kokkulepe.