Välisminister Urmas Paet rõhutas ebola leviku tõkestamiseks kiire ja tiheda rahvusvahelise koostöö olulisust. „Lisaks senisele rahalisele abile ja Eesti arsti saatmisele kriisipiirkonda oleme valmis jätkama ebola leviku tõkestamise toetamist,“ ütles välisminister Urmas Paet, lisades, et rahvusvaheline üldsus peab andma oma panuse selleks, et olukord ei muutuks veelgi kriitilisemaks. Paeti sõnul võib jaanuariks olla nakatanute arv olla 1,5 miljonit inimest, kui ebola levikut ei suudeta peatada.

Eesti suursaadik Londonis Lauri Bambus rõhutas Briti valitsuse eestvedamisel kokkukutsutud kohtumise olulisust. „Kui me ei suuda piisavalt efektiivselt tekkinud olukorrale reageerida ja haiguse levikut tõkestada, siis ohustab ebola lisaks Lääne-Aafrika riikidele kogu ülejäänud maailma,“ märkis Bambus. „Juba praegu on tuhanded viiruse tõttu surnud ning mitmete riikide normaalne toimimine on häiritud.“

Seni on välisministeerium toetanud ÜRO poolt asutatavat ebola tõrjefondi 40 000 euroga. Samuti on Eesti toetanud Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) tegevust 60 000 euroga, et tõkestada ebola edasist levikut eriti Guineas, Libeerias ja Sierra Leones, kus olukord on kõige tõsisem.

Praegu viibib Libeerias Monrovias ka Eesti arst, kes osaleb seal ÜRO kriiside ja katastroofide koordineerimis- ja hindamismeeskonna (UNDAC) liikmena neljanädalasel missioonil. 13-liikmelise rahvusvahelise meeskonna ülesanne on toetada ebola haiguspuhangu tõkestamise rahvusvahelist koordineerimist.