Peale Eesti on endise Nõukogude Liidu aladest kunagised tippkommunistid võimul neljas moslemiriigis ja Gruusias riigipeaks mees, kes juhtis riiki Nõukogude Liidu kokkuvarisemise ajal.

Gruusia riigipea on Eduard Ševardnadze, Aserbaidžaanis Geidar Alijev, Kasahstanis Nursultan Nazarbajev, Usbekistanis Islam Karimov ja Türkmenistanis Saparmurad Nijazov.

Kõrgõzstani juhib siiani Askar Akajev, kes oli selle riigi juht ka NSV Liidu lagunemise ajal, kuid kel ei ole tippkommunisti tausta.

Kaks praegustest riigipeadest — Valgevene president Aleksandr Lukašenko ja Tadžikistani riigipea Emomali Rahmonov juhtisid Nõukogude Liidu ajal kolhoosi.

Venemaa president Vladimir Putin oli toona KGB agent, Ukraina riigipea Leonid Kutšma tööstusettevõtte direktor, Moldaavia president Vladimir Voronin kommunistliku partei kõrge funktsionäär ja Armeenia riigipea Robert Kotšarjan komsomolijuht ning iseseisvusliikumise aktivist.

Läti president Vaira Vike-Freiberga ja Leedu riigipea Valdas Adamkus elasid Nõukogude Liidu kokkuvarisemise ajal paguluses.

Kõikidest endise Nõukogude Liidu aladest ei ole ainult Läti ja Leedu president olnud kommunistliku partei või komsomoli liikmed ning vaid Armeenia riigipea oli tegev valitsusvastases liikumises enne Nõukogude Liidu kokkuvarisemist.