Järjekorras kolmanda õhuväeohvitseride lennu lõpetanud hakkavad teenima lennubaasis ja õhuseiredivisjoni.

"Värsked ohvitserid asuvad tõhustama meie võimet vastu võtta liitlaste lennuvahendeid ning tugevdavad panust NATO integreeritud õhukaitse süsteemi," ütles kolonel Tarien.

Õhuväe ülem tunnustas Eesti Lennuakadeemia rolli õhuväeohvitseride väljaõppes ning kinnitas, et järjekorras kolmas lõpetanute lend on tunnistuseks, et õhuväeohvitseride õpetamine Eestis on jätkusuutlik.

Õhuväe põhikursuse parim lõpetaja - nooremleitnant Mikk Habakuk sai kingituseks õhuväe vestu. Habakuk kirjutas ka parima lõputöö teemal "Õhuväe juhtimis- ja teatamiskeskuse võimearendus".

Kolme ja poole aasta jooksul said värsked lõpetajad rakenduskõrghariduse sõjaväelises juhtimises õhuväe erialal ning radari- ja sideohvitseride ettevalmistuse. Radari- ja sideohvitseride töö on seotud Ämari lennubaasi igapäevase lennutegevusega. Erialaseid õppeaineid õpetavad kadettidele lennuakadeemia õppejõud, väeliigipõhiseid õppeaineid õpetavad õhuväeohvitserid ning õpingute ajal läbivad kadetid praktika õhuväe üksustes.

KVÜÕA kõrgem sõjakooli põhikursuse maa-, mere- või õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme.