"Arvestades äärmiselt keerulist olukorda peame vajalikuks tagada Eesti kodanikule võimalikult professionaalne õiguslik kaitse," lausus ta.

Paeti sõnul peab Eesti Kohvri kinnipidamist ebaseaduslikuks ning nõuab tema kiiret Eestisse tagasisaatmist.

Avalike andmete kohaselt on Mark Feigin Venemaa poliitik ja advokaat. Ta oli 1994. aasta jaanuarist kuni 1995. aasta detsembrini riigiduuma aseliige ning on olnud ka Samara linnapea abi. 2011. ja 2012. aastal oli ta aktiivne opositsionäär ja teatas, et loob vastukaaluks Vladimir Putinile oma partei.

Feigin oli ka üks kolmest punkbändi Pussy Rioti advokaatidest.

Teine Kohveri advokaat, Nikolai Polozov, oli samuti Pussy Rioti esindaja.

Delfi andmetel määras Venemaa eelmisel reedel Eesti territooriumilt röövitud kaitsepolitseiameti töötajat Eston Kohverit sealses kohtus kaitsma Jevgeni Aksjonovi.

Kohver rööviti reede hommikul Eesti territooriumilt Venemaa piiri lähedalt ja viidi seejärel Moskvasse, kus teda süüdistatakse spionaažis. Venelaste väitel vahistati ta Vene poolel piiri, Eesti kinnitab, et Kohver oli Eesti poolel.

Eesti konsul Moskvas kohtus eile Lefortovo vanglas hoitava kaitsepolitsenik Eston Kohveriga, kinnitas välisminister Urmas Paet.

"Arvan, et kõige olulisem selle tänase kohtumise juures oli inimlik aspekt. Kohver oli ju täielikus teadmatuses ja konsul, kellega ta täna kohtus, oli esimene inimene Eestist, keda ta täna nende päevade jooksul üldse nägi. Keegi, kes on tema poolt," rääkis Paet eile.