Kunagise lapsepõlvesõbranna kaudu Hollandisse kohvikusse tööle minema pidanud neiu pandi Haagis korterisse luku taha ja sunniti teda abielluma türklasega, et viimane saaks abielu kaudu Euroopa Liidu kodanikuks.

Vahendaja Marina, kes on Eestis kohtutäiturite poolt tagaotsitav, võttis tüdrukult tööloa vormistamise ettekäändel dokumendid ja hoidis teda ühes Haagi kesklinna korteris luku taga.

Välisministeeriumi ja "Pealtnägija" abiga on tüdruk praeguseks Eestis tagasi ning prokuratuur on asja uurimiseks alustanud kriminaalasja.

Pisut üle 20-aastast neidu, kes nõustus oma loo rääkima teistele hoiatuseks, hoiti Haagis poolteist kuud nelja seina vahel. Teda sunniti astuma fiktiivsesse abiellu 1982. aastal sündinud türklasega ja ka vägistati.

Tüdruku sõnul tuli talle lapsepõlvesõbrannalt augustis ettepanek minna Hollandisse kohvikusse ettekandjaks. Pakkumisest ärasõiduni kulus paar päeva, lennupiletid maksis kinni vahendaja. Septembri lõpus helistas tüdruk emale ja ütles, et teda hoitakse kinni, teda on vägistatud ja temalt on dokumendid ära võetud.

"Pealtnägijaga" võttis tüdruk ise ühendust elektronposti teel ja suhtles korduvalt ka telefoni teel. Eestist tulnud soovituste järgi pöördus ta lõpuks Haagis asuvasse Eesti saatkonda, kus ta enda sõnul oli ka juba varem käinud, kuid siis polevat seal kedagi kohal olnud.

"Pealtnägija" pühendas loosse inimkaubanduse ohvreid abistava MTÜ Living for Tomorrow ja välisministeeriumi konsulaarbüroo, kelle abil ja kuludega tüdruk Eestisse naasis.

Konsulaarabi büroo direktor Sven Tölp julgustas inimesi, kellel on sarnaseid probleeme välismaal, häbi ja hirm maha suruda ning Eesti saatkonnaga ühendust võtma.