Sõudmises võisteldi kahel alal – ühe minuti sõudmine ja nelja minuti sõudmine. Nooremveebel Ergo Mets võitis oma võistluskategoorias, mis hõlmas ühe käe vigastusega mehi, kuldmedali mõlemal alal.

Metsale elasid tribüünil kaasa nii perekond kui ka kõik teised Eesti delegatsiooni liikmed, kellel endal parajasti võistlust ei olnud. „Siit tuleb kindlasti medal!“ uskusid eestlased juba enne Metsa esimest sõitu. Veel kindlam oli see usk enne teist sõitu. Ergo Mets uskus seda ise juba enne Ameerikasse sõitmist, kui ta Eesti Päevalehele antud pikas usutluses kirjeldas oma ränka trennigraafikut ja põhjendas pühendumist lühidalt nii: „Pole mõtet sinna nalja tegema minna!“.

USA-s Orlandos sõudis Mets minutiga 346 meetrit ja edestas lähimat konkurenti 19 meetri võrra. Ühe minuti sõudmises jäi hõbemedalile USA võistleja Jose Remos ja pronksmedalile samuti USA sportlane Daniel Crane.

Nelja minuti sõudmisel oli Ergo Metsa tulemuseks 1187 meetrit. Talle kaotas ja sai hõbemedali ühe minuti sõudmisest tuttav pearivaal Jose Remos USA-st, kes kaotas Eesti sportlasele 18 meetriga. Pronksmedalile jäi Prantsusmaa võistleja Jonathan Hamou, kes jäi nooremveebel Metsast maha juba enam kui 50 meetrit.

Sõudmises võistlesid veel neli Eesti delegatsiooni sportlast. Ühe minuti sõudmises jõudis veebel Egerd Erreline esikümnesse ja jäi üheksandale kohale. Nelja minuti sõudmises jagasid Egerd Erreline ja seersant Kristjan Rõivas kümnendat kohta.

Sportlased sõudsid sõudeergomeetritel ning paremusjärjestus koostati läbitud vahemaa alusel. Sõudmises võistles üle 100 sportlase.

Invictus Gamesi esimeste võistluspäevade seisuga on Eestil kokku kolm medalit põhivõistluselt – kaks kulda sõudmises Ergo Metsalt ja üks hõbe Raigo Rootsilt jõutõstmises. Lisaks võitsid Eesti kaitseväelased Kristjan Rõivas ja Ergo Mets ka võistluse sponsorfirmade korraldatud vigursõiduvõistluse hõbemedali.

Invictus Games jätkub Orlandos selle nädala neljapäevani. Eesti sportlastel seisavad veel ees võistlused kettaheites, kuulitõukes, ujumises ja rattasõidus.

Invictus Gamesil osaleb rohkem kui 500 sportlast kõigist NATO koalitsioonivägede koosseisus missioonidel käinud riikidest. Eesti delegatsioonis on 13 liiget.