Riigikogu väliskomisjoni juht Marko Mihkelson kirjutab oma blogis, et täna hommikul kooskõlastati Balti riikide parlamentide väliskomisjonide esimeeste ühisavaldus seoses vägivallaga Ukrainas.

Avalduse sisu:
"Jälgime suure murega Ukrainas toimuvat. Sealset valitsust ei huvita väga suure hulga ukrainlaste soovid ning see on viinud dramaatiliste tagajärgedega kokkupõrgeteni politsei ja meeleavaldajate vahel. Kutsume Euroopa juhte üles kindlalt sellise vägivalla vastu seisma.

Demokraatlike põhimõtete ja inimõiguste nagu näiteks sõnavabaduse piiramine on andnud põhjuse kasutada meeleavaldajate vastu jõudu. Palume Ukraina valitsusel ja meeleavaldajatel pidada läbirääkimisi ning leida rahumeelne lahendus demokraatlike vahenditega.

Kokkupõrgete jätkumine viib riigi kaosesse, millest ei ole kasu kellelgi. Kutsume üles lõpetama vägivalda ning leppima kokku tegevuskava ja vajalikke meetmeid, et lõpetada ummikseis. Kui vaja, siis sõltumatu vahendaja abiga."

Alla on kirjutanud Marko Mihkelson, Ojars Eriks Kalnins ja Benediktas Joudka.

Öösel jätkusid Ukraina pealinnas Kiievis meeleavaldajate ja julgeolekujõudude kokkupõrked. Kohapeal töötanud meedikute teatel sai iga 15 minuti jooksul 1-2 inimest vigastada. Vähemalt kaks inimest kaotasid silmad.

Espreso.tv teatel üritasid miilitsad ja siseväelased lõhkuda barrikaade Hruševskõi tänaval, kuid meeleavaldajad loopisid neid kividega ja lõid tagasi, vahendab UNIAN.