„Helsingi Taidehalli, mis on sealne kunstihoone tegi ettepaneku minu kollektsiooni näitus Soome publiku ette viia, olles inspireeritud Tallinna Kunstihoones 2010. aasta veebruaris ja märtsis toimunud näituse publikuhuvist ning selle näituse kajastusest Helsinkin Sanomates. Nende soov oli lisada Tallinna Kunstihoones väljas olnud näitusele autoreid ja maale, et väljapanek esindaks Eesti klassikalist kunsti tänapäevani välja. Nii sai ka tehtud,“ ütles kunstikollektionäär Enn Kunila.

Näituse saateks annavad Helsingi Taidehalli ja Enn Kunila ühiselt välja kunstiteadlase Eero Epneri koostatud mahuka soomekeelse kunstialbumi 111 näitusel eksponeeritava eesti maali reproduktsiooniga ning soome kunstipubliku jaoks kirjutatud saatetekstidega. Raamatus on inglise-, rootsi- ja eestikeelsed kokkuvõtted.

Enn Kunila eelmist suurnäitust „Kölerist Subbini. 150 aastat eesti klassikalist maalikunsti Enn Kunila kogust“ käis tänavu veebruaris — märtsis Tallinna Kunstihoones vaatamas rekordiline publik — 12 722 inimest.

Eelmine Eesti klassikalise kunsti ülevaatenäitus Helsingis toimus Taidehallis 1929. aastal.

Enn Kunila on Eesti Kunstimuuseumi Kunstisõprade seltsi juhatuse esimees alates selle loomisest 2007. aastal. Eesti Muuseumiühing tunnustas 2009. aastal tema tegevust Eesti Muuseumide Sõbra tiitliga ja U.S Baltic Foundation 2010. aastal Baltimaade filatroopiaauhinnaga. Väljapanek „Viron värit — 150 vuotta virolaista maalaustaidetta Enn Kunilan kokoelmasta” Helsingis on Kunila kollektsiooni juba seitsmes näitus ning esimene ekspositsioon väljaspool Eestit.