10. märtsi Eesti Päevalehes ilmunud artiklis "Audit: EKA rektor Signe Kivi on võtnud omavoliliselt kohustusi" esineb eksitavaid andmeid, teatas EKA pressiesindaja.

Haridus- ja teadusministeerium lähetas 9. märtsil Eesti Kunstiakadeemiale kolm dokumenti, mis olid: "Õiend riikliku järelevalve läbiviimise kohta Eesti Kunstiakadeemias", finantsaudit ja ministri käskkiri "Eesti Kunstiakadeemia poolt esitatud vaide rahuldamata jätmise kohta". Kaks dokumenti olid avalikud - riikliku järelevalve õiend ja vaide rahuldamata jätmise otsus ning kolmas, nn sõltumatu audit ei ole avalikult kättesaadav. Seega pole pealkirjas esinev tsitaat võetud auditist, vaid riikliku järelevalve õiendist, teatas EKA.

Teine viga esineb sama artikli fotoallkirjas, kus on kirjas: "Pikk 20 kinnistu ostmiseks kulutas kunstiakadeemia 248 000 eurot rohkem kui tohtinuks". Nimetatud kinnistu ei kuulu Eesti Kunstiakadeemiale ning akadeemia pole seda kinnistut endale ostnud. Pikk 20 aadressil tegutseb küll Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskond, kuid hoone kuulub Tallinna linnale, kellele ülikool tasub hoone kasutuse eest renti.
Eesti Kunstiakadeemia on Pikk 20 kinnistu omal kulul renoveerinud.

2004. aastal sõlmis Eesti Kunstiakadeemia Tallinna linna kultuuriväärtuste ametiga üürilepingu muinsuskaitse- ja restaureerimise osakonna õpperuumide majutamiseks aadressile Pikk 20. Vajadus oli tingitud ruumipuudusest ja ruume kasutati algselt restaureerimiskooli konserveerimis-, museoloogia- ja muinsuskaitsealase õppetöö korraldamiseks. Üürileping kohustas EKAt investeerima ruumide rekonstrueerimis- ja restaureerimistöödesse 2 miljonit krooni (127 823 EUR).

2007. aastal renoveeris Eesti Kunstiakadeemia Suur-Kloostri 11 ja 11a kogu kunstikultuuri teaduskonna tarbeks õppekompleksi varemed. Muinsuskaitse- ja restaureerimise osakond kolis uutesse ruumidesse Suur-Kloostri 11, kus tegutseb ka täna koos Kunstiteaduse Instituudi, kunstipedagoogika ja rahvakunsti ja kultuuriantropoloogia osakondadega. Suur-Kloostri 11a aadressil ehk hoone teises tiivas paikneb sisearhitektuuri- ja mööblidisaini osakond.

2008. aastal renoveeris Eesti Kunstiakadeemia Pikk 20 aadressil kolmanda korruse ruumid arhitektuuriteaduskonna õpperuumideks. Teaduskond kolis Tartu mnt 1 vanast hoonest välja 2008. detsembris ja täna toimub neil pindadel arhitektuuri ja linnaplaneerimise, urbanistika ja maastikuarhitektuuri õpe.

Kokku investeeris Eesti Kunstiakadeemia aastatel 2007-2008 Pikk 20 restaureerimiseks ja renoveerimiseks 227 869 eurot.