Suursaadik Laidre edastas president Toomas Hendrik Ilvese tervitused ning haridusminister Tõnis Lukase ja kultuuriminister Laine Jänese pöördumised, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Haridusminister Tõnis Lukas soovis Eesti Koolile Londonis head uut algavat kooliaastat ning kordaminekuid õppetöös. “Nüüd on ka Londonis elavatel eesti lastel paremad võimalused keelesidemete säilitamiseks ning emakeele täiustamiseks,” märkis Lukas. “Eesti keel on eesti identiteedi kõige olulisem tunnus - läbi aegade on keel meile olnud peamine kultuuri edasikandja ja rahvuse kooshoidja,” lisas ta.

Kultuurminister Laine Jänese sõnul annab Eesti kooli avamine Londonis suure panuse eesti keele ja kultuuri järjepidevuse säilitamisele. „Meie keel ja kultuur on erilised ning võõrsil, paljude kultuuride keskel veelgi erilisemad,“ ütles Jänes oma tervituses. „Oma keeles õpetamine annab lastele täisväärtuslikuma elu ja nii püsib side oma juurtega sügavamal südamesopis,“ lisas ta.

Eesti Kool Londonis on eesti õppekeelega kool, mille asutasid lapsevanemad Eesti saatkonna toetusel 2009. aasta kevadel.

Septembrikuu alguseks on kooli registreerunud 36 last ning õppetöö hakkab toimuma neljas erinevas rühmas kaks korda kuus laupäeviti. Kooliruumid asuvad Lääne–Londonis Chiswick Community kooli territooriumil asuvas täiskasvanute koolituskeskuses.

Eesti saatkonna kõrval on Eesti Kooli Londonis toetanud haridus- ja teadusministeerium, kultuuriministeerium, Eesti Instituut ning paljud teised nii Suurbritanniast kui Eestist.

Eesti keelt on varem õpetatud Eesti majades Londonis, Bradfordis ja Leicesteris. Kesk-Inglismaal Catthorpes suviti peetav eesti lastelaager tähistas sel aastal 60. juubelit.

Eesti Koolist Londonis huvitatud, kes kooli toetada või oma lapsi registreerida soovivad, saavad kooliga ühendust võtta e-kirja teel eestikool.london@googlemail.com.