"Vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets esitas 4. novembril 2018 ajalehes Postimees seisukohti SA Eesti Kontsert juhatuse liikme leidmiseks korraldatud konkursi ning konkursil osalenud Laine Randjärvega peetud läbirääkimiste kohta. Artiklis kinnitas advokaat, et Laine Randjärv on endiselt valitud SA Eesti Kontsert juhatuse liikmeks. See väide ei ole õige," seisab Eesti Kontserdi pressiteates.

24. oktoobril 2018 otsustas Eesti Kontserdi nõukogu mitte volitada nõukogu esimeest Laine Randjärvega juhatuse liikme lepingut sõlmima. Samuti otsustati tühistada varasem, 13. septembri otsus, millega Randjärv valiti juhatuse liikme leidmiseks korraldatud konkursi võitjaks ning nõukogu otsustas korraldada uue konkursi. Kuigi otsused ei olnud konsensuslikud, on need kehtivad. Otsuste põhjendused on välja toodud 24. oktoobri 2018 nõukogu koosoleku protokollis ning neid on ajakirjanduses korduvalt kajastatud.

"Kuigi Laine Randjärv tegi vahetult enne 24. oktoobri nõukogu koosolekut oma varasemates tingimustes järeleandmisi, ei ole SA Eesti Kontsert teinud Laine Randjärvele ettepanekut juhatuse liikme teenistuslepingu sõlmimiseks ega SA Eesti Kontsert juhataja ametiülesannete täitmisele asumiseks. 24. oktoobri koosolekul tehtud otsused on juriidiliselt kehtivad. Ainult läbirääkimistest lepingut ei teki," kinnitas Eesti Kontserti esindav Ellex Raidla vandeadvokaat Gerli Kilusk. "Vaatamata sellele, et teemat saadab suur avalik huvi, ei pea me praeguses faasis korrektseks juriidilise teema detailset arutelu meedias," lisas Kilusk.

Ühtlasi saatsid Eesti Kontserdi nõukogu liikmed Tea Varrak, Madli-Liis Parts, Marika Tuusis ja Margus Pärtlas 1. novembril Eesti Kontserdi töötajatele kirja. Selles kinnitasid neli nõukogu liiget, et juhatuse liikme konkursi käigus ei ole nad saanud mingeid poliitilisi suuniseid ega tundnud kellegi survet või soovi konkursi käiku muuta.