Leiteni kolmeaastane ametiaeg algab 1. septembril, teatas kultuuriministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Jüri Leiten on olnud alates 1999. aastast Tallinna Filharmoonia direktor, kolm aastat enne seda samas direktori asetäitja. Ta on töötanud interpreedina paljudes orkestrites, teiste seas Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris. Leiten on lõpetanud Tallinna muusikakeskkooli trompetisolisti ja -pedagoogina ning täiendanud end neli aastat Leningradi konservatooriumis.

Kultuuriministeerium kuulutas Eesti Kontserdile direktori leidmiseks välja avaliku konkursi juuni alguses, avalduste esitamise tähtaeg oli 21. juuni. Konkursile laekus kokku neli avaldust.

Eesti Kontserdi direktori ülesanne on vastutada riigi etendusasutuste tegevuse eest. Samuti täidab direktor Eesti Kontserdi loomingulise juhi ülesandeid.

Mullu 1. septembril asus Eesti Kontserdi kohusetäitjana tööle Marko Lõhmus, kes vahetas välja rahvusooperit Estonia juhtima asunud Aivar Mäe.

Lõhmus töötas enne Eesti Kontserdi juhi kohusetäitja kohale asumist kolm aastat kultuuriministeeriumi muusikanõunikuna, enne seda oli ta Pärnu linnaorkestri direktor.