Eesti konsul Oslos Maija Tasa-Aun rääkis Delfile, et ta ise koos saatkonna sekretäriga oli plahvatuse ajal saatkonnas, mis asub plahvatuse toimumise kohale väga lähedal.

Hetkel ei ole tema sõnul teateid ühegi eestlase kohta, kes oleks plahvatuses vigastada saanud.

Tasa-Aun rääkis, et plahvatus toimus kell 15.20 kohaliku aja järgi ja 16.20 Eesti aja järgi.

“Me oleme väga läheda sellele kohale ja kuulsime seda plahvatust, aga kunagi ei tea, kas see on ehitusega seotud või mitte,” rääkis ta viidates sellele, et sageli kõlavad plahvatused, kui ehitatakse näiteks tunneleid. “Plahvatuse hetkel ei osanud me midagi arvata.”

“Kuningaloss on meie akendest näha ja praegu nägime, kuidas tagant väravast sõitis sisse terve rida sõjaväe autosid,” ütles Tasa-Aun ja lisas, et ilmselt on see vajalik kuningliku pere kaitseks.

Konsuli sõnul on muidu vaikses Oslos selline plahvatus väga ebatavaline. Plahvatus toimus valitsuskvartalis, mis asub kõige käidavama jalakäijate tänava läheduses. Ka peaministri büroo on samas majas, mille läheduses plahvatus toimus. Maja taga on näha suitsu, ilmselt on seal suur tulekahju. Kogu kvartal on evakueeritud.

“Purustused on hästi suured,” tõdes ta. “Politsei suunab veriseid vigastatuid elanikke kesklinnas väljapoole. Me näeme, et ühistransport liigub.”

Konsul avaldas lootust, et kuna Oslos lõppeb reedel töö suhteliselt vara, siis olid kohalikud ilmselt juba linnast välja läinud. Ehkki täna ei olnud küll kõige parem ilm, on linnas reede pärastlõunal siiski palju turiste.