Hollandis on tema sõnul välja kuulutatud ametlik leinapäev ja kõigi saatkondade lipud on leina märgiks pooles mastis.

Kangro märkis, et hollandlastest hukkunute arv on eilsest 154-st kasvanud juba saatkonna viimaste andmete kohaselt 189-ni. Neid võib aga veelgi lisanduda, sest enamikul veel leidmata isikutel on hollandi nimi. "See ei tähenda aga veel, et nad oleks kindla peale hollandi kodanikud, sest passe ei ole leitud," nentis Kangro.

Kangro ütles, et kindlasti on tegu Hollandi lähiajaloo ühe hullema tragöödiaga. Ta tõmbas paralleeli 1977. aastal toimunud Hollandi riikliku lennufirma KML-i lennukatastroofiga Tenerife kohal, kus Hollandi lennuk põrkas kokku Pan Am-i reisilennukiga. Siis hukkusid kõik KLM-i lennuki pardal olnud 248 inimest.

Siiski on hollandi poliitikud jäänud oma väljaütlemistes tasakaalukaks. "Ametlikult pole kedagi süüdistatud, kohalikus meedias muidugi spekuleeritakse. Esmalt on oluline tegeleda omastega ja katastroofi põhjuste väljaselgitamisega. Peaminister Mark Rutte on öelnud, et uurimine tuleb läbi viia täiesti objektiivselt, sest omastel on õigus kogu tõele," vahendas Kangro.

Ukraina ja Malaisia on lubanud Hollandiga asjaolude väljaselgitamiseks täielikku koostööd teha, Venemaa kohta ütles Rutte vaid napilt, et Vene liidritega pole kontakti olnud.

Kangro on praegu Eesti saatkonnas asjuri ülesannetes ja asendab puhkusel viibivat suursaadikut Peep Jahilot.