Kohtumise ajaks ei olnud vanglaametnikel infot ega korraldust Eston Kohveril Moskvasse üleviimise kohta, teatas välisministeerium.

Kohtuprotsessiga seonduvast ei võimaldanud kohtumise juures viibinud FSB ametnik konsulil Kohveriga rääkida. Konsul andis Kohverile edasi sõnumid lähedastelt ning räägiti ka Eesti uudistest. Samuti viis konsul Kohverile toiduaineid ja esmatarbevahendeid.

"Meile on oluline, et Kohveri huvid oleksid kaitstud parimal võimalikul viisil. Konsul jätkab Eston Kohveriga regulaarseid kohtumisi, et teda toetada ning et tal oleks usaldusväärne kanal suhtlemiseks. Konsul plaanib Eston Kohveriga kohtuda ülejärgmisel nädalal, kuna Vene pool ei võimalda rohkem kui 2 kohtumist kuus," lisas ministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov Delfile.

Eesti kaitsepolitseiametniku Eston Kohveri röövimine Eesti Vabariigi territooriumilt FSB poolt ja ebaseaduslik kinnipidamine Venemaal on tõsine rahvusvahelise õiguse rikkumine.

Eesti hoiab Eston Kohveri küsimuses survet nii rahvusvaheliselt kui ka kahepoolses suhtluses üleval senikaua, kuni ta pääseb koju tagasi oma pere juurde.