Haavata saanud kaitseväelase lähedasi on juhtunust teavitatud, teatas kaitsejõudude peastaap.

Eesti kaitseväelasi rünnati Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsi pealinna Lashkar Gah ja Camp Bastioni vahelisel alal. Üks rühm pöördus tagasi konvoi eskortimiselt ning sattus käsitulirelvade-ja miinipildujatule alla. Kompanii teine rühm ja britid läksid lahingusse astunud rühmale appi. Mõlemad Eesti jalaväerühmad on tagasi Camp Bastionis.

Major Leo Käige juhitava 81-liikmelise jalaväekompanii Estcoy-3 ülesandeks on jalgsi- ja motoriseeritud patrullide teostamine ning julgestus- ja konvoioperatsioonid. Samuti valitsusvastaste võitlejate liikumise tõkestamine ning NATO vägede ja Afganistani valitsusvägede vastu suunatud tegevuse segamine.

Talibani vastu korraldatavast operatsioonist võtavad Lõuna-Afganistanis lisaks Hollandi, Kanada, Suurbritannia, Taani ja Eesti kaitseväelastele osa ka Afganistani armee ning politsei. Koos jalaväekompaniiga osaleb operatsioonidel ka Eesti demineerimismeeskond EOD-10.

Kuues Afganistani lõunaprovintsis juhib NATO moodustatud rahvusvahelise väekontingendi ISAF (International Security Assistance Force) jõude Regional Command South. Selle alluvuses on ka Helmandi provintsis tegutsev Suurbritannia lahingugrupp (UK Task Force), mille koosseisu kuuluvad Taani ja Eesti kaitseväe üksused.

Praegu teenib Afganistanis NATO jõudude koosseisus 132 Eesti kaitseväelast. Eesti kaitsevägi osaleb operatsioonil Afganistanis alates 2003. aastast.

2005. aasta 7. detsembril pikendas riigikogu Eesti kaitseväelaste osalemist operatsioonil Afganistanis kahe aasta võrra kokku kuni 150 kaitseväelasega.