Juudiusu koguduse juhatuse esimees Boris Oks ütles ERR-i venekeelsele uudisteportaalile, et kogu maailmas on sünagoogid ja juudi koolid olnud "magnetiks kõikvõimalikele bandiitidele".

Oksa sõnul puuduvad kogudusel turvalisuse tõstmiseks vahendid ning Prantsusmaa ja Belgia sündmuste valguses otsustaski ta abi saamiseks pöörduda siseministeeriumi poole. Samas on praegu juudi kooli ja sünagoogi juures valves politseipatrull.

"Minu arvates peaks politsei sünagoogile ja koolile pöörama rohkem tähelepanu kui mingile lärmakale õllekale kuskil kesklinnas," kinnitas Oks.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja Ilmar Kahro kinnitas Delfile, et avaldus juudi koguduselt tõesti saadi ning olukorda hinnatakse, kuid püsivat politseivalvet kooli juurde ei panda.

„Politseinikud kohtusid kogukonna esindajatega, vastasid nende küsimustele ja andsid nõu turvalisuse tagamise osas. Samuti lepiti kokku, et politsei arvestab patrullmarsruutide valikul sellega, et politseiautod läbiksid kooli ümbrust tihedamini. Hommikuti, tihedal koolituleku ajal, viibib politsei lühiajaliselt ka kohapeal. Püsivat politseivalvet kooli juurde välja ei panda,“ ütles Kahro.

Siseministeeriumist lisati, et otsus täiendavate vahendite eraldamiseks Eesti juutide turvalisuse tagamiseks on PPA käes ning vastavalt politsei hinnangule toimuvad ka rahaeraldised.