Kokku on ESTCOY-13 leidnud alates teenistuse algusest novembris seitse relvapeidikut ning teinud kahjutuks 43 isevalmistatud lõhkekeha. Koos Afganistani julgeolekujõudude üksustega on isevalmistatud lõhkekehasid kahjutuks tehtud üle 200, teatas kaitseväe peastaap.

ESTCOY-13 põhiülesanneteks operatsioonil oli vastase häirimine ja eksitamine koostöös Ühendkuningriikide luurerühma ja snaiprigrupiga, samuti teede puhastamine isevalmistatud lõhkekehadest, et avada teed liikumiseks lõunast tulevatele Afganistani armee ja politsei üksustele.

"Operatsiooni Talvevõit eesmärgiks oli survestada Talibani olulisi tugipunkte ja suruda mässulisi lõuna poole," ütles Eesti jalaväekompanii ülem major Kaido Kivistik. Operatsiooni lõpptulemusena viisime oma üksused loodetust sügavamale varasemalt vastase kontrollitud alasse ja lõime sinna oma kontrollpunkti," ütles major Kivistik.

Eesti kaitseväelased osalevad NATO juhitud rahvusvaheliste julgeolekujõudude operatsioonil Afganistanis alates 2003. aasta märtsikuust.