Eesti-Ungari kultuurikoostööprogramm soodustab kahe riigi rahvusooperite, muusikateatrite ja kontsertorganisatsioonide koostööd ja aitab kaasa solistide, dirigentide ja muusikakollektiivide vahetusele. Ühe sündmusena on kavas Erkki-Sven Tüüri ooperi „Wallenberg“ esitamine Budapesti ooperiteatris, teatas kultuuriministeerium.

Kahe riigi koostöö jätkub ka filmi alal: toetatakse koostööfilmide tegemist, arendatakse kontakte Eesti Filmi Sihtasutuse ja Ungari Filmiühenduse vahel ning tutvustatakse vastastikku üksteise filme. Samuti aidatakse kaasa kahe riigi kunstnike erialaühenduste ja galeriide otsekontaktide loomisele. Programmi perioodil eksponeeritakse KUMU Kunstimuuseumis Ungari 20. sajandi alguse modernistide näitust ning Ungaris näidatakse Eesti kunsti.

Soodustakse otsesidemeid kahe maa kirjanike ja tõlkijate ühenduste ja loomemajade vahel, toimub kirjanike ja tõlkijate vahetus ning tõlgitakse ja avaldatakse eesti ja ungari kirjandust. Ungari pool annab eesti rahvuseepose ilmumise 150. aastapäeva puhul välja uues tõlkes „Kalevipoja“.

Koostööd tehakse ka üksteise koorimuusika laiemaks tutvustamiseks, kaasaegse tantsu alal, teatrikunsti tutvustamiseks ja teatrite osalemiseks festivalidel, samuti arhitektuuri, kultuuripärandi ja loomemajanduse vallas.

Samuti teevad koostööd muuseumid, näiteks Saaremaa Muuseumis on kavas eesti rahvarõivaste näitus Budapesti Etnograafiamuuseumi kogudest. Arendatakse koostööd ka raamatukogude ja raamatukoguhoidjate ühendustega, rahvusraamatukogud vahetavad eesti ja ungari raamatuid tutvustavaid näitusi ja teavet.

Rahvusvahelise soome-ugri liikumise edendamiseks teevad riigid koostööd Soome-Ugri Rahvaste Konsultatiivkomitees ja teistes rahvusvahelistes organisatsioonides ning soodustavad Fenno-Ugria Asutuse ja Ungari Reguly Seltsi vahelisi sidemeid. Iga aasta oktoobris tähistatakse nii Eestis kui ka Ungaris hõimupäevi. Jätkuvalt toetatakse Tallinna Ungari Instituudi ja Budapesti Eesti Instituudi tegevust. Ungari Instituut tähistab sel aastal oma 20. aastapäeva Ungari kultuuripäevadega Eestis ning Eesti Instituudi 15 sünnipäeva puhul korraldatakse Eesti kultuuripäevad Ungaris.