„On positiivne, et liitumiskõneluste lõpetamine Horvaatiaga on otsustatud,“ ütles Paet. „Horvaatiast saab seega loodetavasti 2013. aasta 1. juulil Euroopa Liidu 28. liikmesriik,“ lisas ta, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Välisminister Paeti sõnul on oluline ka see, et eile toimus esimene liitumiskonverents Islandiga, millega avati sisulised läbirääkimised. „Peagi algava Poola eesistumise ajal on plaanis Islandiga avada pooled läbirääkimispeatükid. Loodetavasti avatakse võimalikult kiiresti ka kõige keerulisemad kalandus- ja põllumajanduspoliitika peatükid,“ ütles ta.

Rääkides Türgi ELi suunalisest liikumisest rõhutas välisminister, et kõnelustesse tooks arenguid Euroopa Liidu ja Türgi vahelise isikute tagasivõtulepingu sõlmimine. „Selle lepingu sõlmimise aitaks ohjeldada illegaalset immigratsiooni. Samas tuleb edasi liikuda ka ELi ja Türgi viisadialoogiga,“ sõnas välisminister.

Paet ja Pescante kõnelesid ka Euroopa Liidu naabruspoliitikast. „Senisest konkreetsemalt tuleb arvestada iga partnerriigi ambitsioonide, võimekuse ja arenguga,“ märkis Paet.