Eesti IKT-ettevõtjad on tänasest kuni reedeni Rwandas ja Ugandas tutvustamas sealsetele ettevõtjatele ja ametnikele e-Eesti lahendusi. Visiidi käigus võetakse osa ka Transform Africa tippkohtumisest, mille raames on Eesti ettevõtjad väljas e-Eesti lahendusi tutvustava paviljoniga.

Visiit korraldatakse välisministeeriumi arengu- ja humanitaarabi vahenditest rahastatava arengukoostöö projekti raames. e-Estonia paviljoni Transform Africa Summitil toetab klastriprojektide raames Euroopa Liit ja Euroopa Regipnaalarengu Fond.

Eerik-Niiles Kross on tänasest kuni 17. maini Eesti ÜRO Julgeolekunõukogu liikmeks kandideerimise kampaania raames visiidil kolmes Aafrika riigis – Malawis, Rwandas ja Zambias.

Riigikogu Eesti-Rwanda parlamendirühma esimees Marianne Mikko ja liige Terje Trei olid eelmisel nädalal Rwandas parlamendirühma visiidil, et tutvuda Aafrika Liidu eesistujamaa tegevusega eelkõige soolise võrdõiguslikkuse ja keskkonnahoiu vallas.

Läinud aasta novembris külastas Rwandat ka president Kersti Kaljulaid, kes külastas Kigali genotsiidi memoraali, asetas pärja ja avaldas austust 1994. aasta tutside vastase genotsiidi ohvritele ning arutas Rwanda presidendi Paul Kagamega koostööd rahvusvahelistes organisatsioonides ning digitaalvaldkonnas.