EFI nõukogu esimees, kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene ütles, et üheksaliikmeline nõukogu otsustas pärast mitmeid juhatuse liikme kandidaatidega toimunud vestlusi ning sellele järgnenud hääletuse tulemusel kinnitada EFI juhatuse liikme kohale kultuuriministeeriumi filminõunik Edith Sepa. Ühtlasi kohtus EFI nõukogu ka Sepa esitatud peaprodutsendi kandidaadi Piret Tibbo-Hudginsiga, teatas Eesti Filmi Instituut.

"Nõukogu hindas tugevaks ja teostatavaks Sepa esitatud visiooni koos tegevusplaaniga filmivaldkondlikust arengust ning Eesti Filmi Instituudist planeeritavast. Nõukogu tõi esile Sepa rahvusvahelist erialast haridust ja väga mitmekülgseid teadmisi ja kogemusi filmivaldkonnas nii Eestis kui rahvusvaheliselt, omades ka laia otsekontaktide võrgustikku. Nõukogu pidas oluliseks Sepa seisukohta, et vastloodud filmiinstituut ei tohiks eemalduda valdkonnast või saada üksnes ühe valdkonna grupi häälekandjaks," ütles Nõgene.

Nõgene sõnul kohtus täna nõukogu ka EFI juhatuse liikme kandidaadi esitatud peaprodutsendi kandidaadi Piret Tibbo-Hudginsiga. "Nii Sepa kui Tibbo-Hudginsi põhimõtted filmiinstituudi toimimisest ja arengusuundadest andsid kindluse, et sellises koosseisus juhatuse tegevus on valdkonna arengut edasiviiv ja toob filmitootmisse kaasaegseid põhimõtteid. Mõlemad kandidaadid omavad pikaajalisi kogemusi filmivaldkonnas, mis aitavad kaasa nii EFI uue struktuuri ja toetussüsteemi ülesehitamisel kui filmiprojektide arendamisel ja elluviimisel. EFI peaprodutsendiga töölepingu sõlmimine on juhatuse liikme ülesanne, nõukogu toetab esitatud kandidatuuri," märkis Nõgene.

EFI nõukogusse kuuluvad ja juhatuse liikme kandidaati valisid Paavo Nõgene (nõukogu esimees), Lauri Kärk, Valter Uusberg, Hagi Šein, Anvar Samost, Jaanus Reisner, Rein Oja, Jaanus Rohumaa, Marika Tuusis.

Edith Sepp

Edith Sepp alustas filmivaldkonna õpinguid Lodzi's asuvas Poola riiklikus filmikoolis ja jätkas õpinguid Suurbritannias, kus ta 1997. aastal omandas magistrikraadi filmirežii erialal Sheffieldi ülikoolis. Ta on töötanud produtsendi ja režissöörina Suurbritannias, tootes raadiosaateid ja dokumentaalprogramme BBC-le, dokumentaalfilme Šoti televisioonile STV ning on olnud ka eraettevõtja tootmise alal. Aastatel 1986-1992 töötas ta Tallinnfilmis režissööri assistendina.

Sepp on aidanud Balti filmi- ja meediakoolis kujundada rahvusvahelist filmimagistri programmi. Hetkel on ta Euroopa Liidu MEDIA programmi toetatud rahvusvahelise projekti "Engage" projektijuht. Projekt loob noortele võimalusi luua tootmisalaseid partnersuhteid Euroopa kaastootmisturul. 2011. aastast töötab ta kultuurministeeriumi filminõunikuna.

Piret Tibbo-Hudgins

Piret Tibbo-Hudgins on lõpetanud Moskvas Üleliidulise Riikliku Kinematograafia Instituudi filmimajanduse teaduskonna cum laude. 2005. aastast alates on ta ametis Tallinna ülikooli Balti filmi- ja meediakooli lektorina. Aastatel 1995-2002 oli ta filmistuudio Allfilm kaasasutaja ja tegevjuht, alates 2002. aastast on samas ametis mängu- ja dokumentaalfilmide produtsendina. Varem on Piret Tibbo-Hudgins töötanud Tallinnfilmis nii direktori asetäitja kui hiljem direktorina, vabakutselise filmikriitikuna, filmistuudio Exitfilm režissööri assistendina.