Volikirja üleandmisele järgnenud vestluse käigus tutvustas suursaadik peasekretärile Eesti prioriteete OSCEs. „Eesti jaoks on esmatähtsad inimmõõtme teemad - põhiõigused ja nende kaitse ning väljendus- ja meediavabadus,“ lausus suursaadik Kala. Samuti andis suursaadik ülevaate Eston Kohveri juhtumist ning rõhutas partnerite jätkuva toetuse olulisust antud küsimuses, teatas välisministeerium.

Kõne alla tuli ka olukord Ukrainas, kus suursaadiku sõnul on OSCE abi elutähtis. „Oluline on tagada vaatlejate jätkuv julgeolek ja tegeleda sellega, et nad saaksid juurdepääsu konfliktipiirkonda,“ rõhutas suursaadik Kala. Peasekretär Zannier tunnustas Eestit OSCE vaatlusmissiooni vaatlejate saatmise ning rahalise panustamise eest.

Eve-Külli Kala on sündinud 10. novembril 1959. aastal Tartus. Ta on lõpetanud Tallinna Pedagoogilise Instituut inglise ja saksa filoloogia eriala ning Eesti Diplomaatide Kooli. Kala on õppinud ka Oxfordi Ülikoolis ja Genfi Rahvusvaheliste Uuringute Instituudis. Alates 1992. aastast on Eve-Külli Kala töötanud Eesti välisteenistuses. Aastatel 1992-1996 töötas ta välisministeeriumi poliitikaosakonnas, aastatel 1996-1999 Eesti esinduses Euroopa Nõukogu juures Strasbourgis ja aastatel 1999-2001 oli Kala välisministeeriumi Kesk- ja Põhja-Euroopa büroo direktor. Aastatel 2002-2006 oli Eve-Külli Kala Eesti suursaadik Tšehhi Vabariigis ning seejärel välisministeeriumi personaliosakonna peadirektor. Enne praegust ametikohta oli Kala aastatel 2011 - 2015 Eesti suursaadik Austrias, Slovakkias, Kosovos ning ÜRO ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide juures Viinis.

OSCE – (ing. Organization for Security and Cooperation in Europe) on 57 liikmesriigiga Euroopast, Põhja-Ameerikast, Kaukaasiast ja Kesk-Aasiast suurim regionaalne julgeolekualase koostöö organisatsioon, mille tegevus on suunatud rahu ja stabiilsuse tagamisele.