Praeguseks on trammi-ja trollijuhtide palganõuet toetanud Tarbuse, Saaremaa GoBusi, Paide ATKO, Sebe Tallinna ja Ida-Viru, Rapla Bussipargi, ATKO Viljandi, GoBus Pärnu ja Pärnu ATKO bussijuhid.

Transpordi ametiühingusse kuuluvad Tallinna trammi- ja trollibussikoondise (TTTK) töötajad esitasid nõudmise tõsta kõigi ettevõtte töötajate palka 17 protsendi võrra ettevõtte juhatusele, nõukogule ja Tallinna abilinnapeale novembri lõpus. Nädalapäevad tagasi vastas tööandja järjekordses läbirääkimiste voorus töötajate nõudele eitavalt ja tegi suuliselt ettepaneku jätta 2012. aastal töötasud muutmata.

Täna kell 14.45 korraldavad TTTK töötajad Tallinna volikogu maja ees ka piketi, millega loodavad omale tulevast aastast kindlustada nõutud palgatõusu.

„Täna plaanib Tallinna volikogu kinnitada Tallinna järgmise aasta eelarve, milles trammi ja trollijuhtide palgatõusuga arvestatud ei ole,” rääkis TTTK peausaldusisik Alexander Martynenko piketi tagamaadest ja lisas, et vaatamata palgatõusu nõude põhjalikule selgitamisele pole tööandja palgatõusust keeldumist piisavalt põhjendanud.

Trollijuhtide usaldusisik Veiko Mölder sõnas, et pikemas perspektiivis on eesmärk Tallinna trammi- ja trollibussikoondise ja Tallinna autobussikoondise palgad ühtlustada ja märkis, et viimati tõsteti TTTK-s palkasid 2008. aastal.