Aukonsulaadi avamisel ütles asekantsler Laanemäe, et Eesti ja Mongoolia suhted on head, ent potentsiaali suhete edendamiseks on kõigis valdkondades. Laanemäe avaldas lootust, et aukonsulaadi avamine aitab eelkõige tihendada Eesti ja Mongoolia vahelisi poliitilisi ja majanduslikke sidemeid. Suursaadik Toomas Lukk märkis, et Mongoolia huvi Eesti arengute ja kogemuse vastu on suur. „Eelkõige on Mongoolia huvitatud meie e-riigi lahendustest,” täpsustas Lukk välisministeeriumi teatel.

Aukonsulaat asub Ulaanbaataris aadressil Baga Toiruu 42, Sukhbaatar district. Aukonsulile saab helistada telefonil +976 9999 8028 ja saata e-kirja aadressil: khulan.lkhagvasuren@mfa.ee.

Eesti aukonsul Khulan Lkhagvasuren on sündinud 1966. aastal Ulaanbaataris, Mongoolias. Ta on lõpetanud Moskva riikliku majandusülikooli kaubandusökonomisti erialal. Alates 2012. aastast on Khulan Lkhagvasuren peadirektor konsultatsioonifirmas Kingdom of the Majesty LLC (kaubandus, finantsteenused, ettevõtluse arendamine). Samal ajal on ta nõunikuks Hollandi esinduses Mongoolias haridusspetsialistina. Kuni 2015. aasta juunini on Khulan Lkhagvasuren projektijuhina hõivatud ka Saksamaa Rahvusvahelise Koostööagentuuri (GIZ) programmiga Regional Economic Cooperation and Integration in Asia. Samuti on aukonsulil kogemused ÜRO Arenguprogrammi (UNDP) meeskonnas ja Mongoolias asuvates USA, Belgia ning Tšehhi saatkonnas töötamisest. Khulan Lkhagvasuren on Business to Business Club´i esimees. Aukonsul kõneleb mongoolia, vene, inglise, tšehhi ja saksa keelt.