Eesti uus aukonsul on Kai Hughes ning tema konsulaarpiirkond on Cheshire, Cumbria, Lancashire ja Merseyside’i krahvkonnad, Suur-Manchesteri linnkrahvkond ning Mani saar.

Aukonsulaadi avamisel viibisid ka Eesti suursaadik Ühendkuningriigis Aino Lepik von Wirén ja Liverpooli linnapea Sharon Sullivan.

Aukonsulaadi avamisel kõneles kantsler Alar Streimann Eesti ja Ühendkuningriigi ajaloosidemetest ning briti laevastiku hindmatust rollist Eesti Vabadussõjas 1918. aastal. "Täna saame rääkida Eesti ja Ühendkuningriigi suurepärastest kahepoolsetest suhetest ja erinevatest võimalustest kogemusi vahetada, näiteks e-valitsemise vallas," ütles kantsler Streimann.

Kantsler tunnustas aukonsulite rolli ja tööd kahepoolsete suhete arendamisel. Kai Hughesi sõnul soovib ta aukonsulina anda oma panuse Ühendkuningriigi ja Eesti vaheliste majandussuhete ning haridus- ja kultuurisidemete tihendamiseks.

Aukonsulaat asub aadressil: the International Cotton Association Ltd, 6th Floor, Walker House, Exchange Flags, Liverpool L2 3YL, United Kingdom. Aukonsulaati saab helistada telefonil (44) 151 236 6041, faksi saata numbril (44) 151 255 0174 või e-kirjutada aadressil kai@ica-ltd.org.

Aukonsul Kai Hughes on sündinud 1960. aastal Farehamis Hamshires. Hughes on lõpetanud Kuningliku merekolledži ja õigusteaduse eriala Manchesteri ülikoolis ning psühholoogia eriala Liverpooli Ülikoolis. Ta on teeninud mereväes ning töötanud õppejõuna erinevates Suurbritannia ülikoolides.

Alates 2008. aastast on Hughes rahvusvahelise puuvillaassotsiatsiooni (International Cotton Association Limited - ICA) tegevdirektor ning samuti on ta Bremenis asuva ICA haru tegevdirektor. Samuti on Hughes aktiivselt tegev Liverpooli ülikoolis ning talle on omistatud sama ülikooli tseremoniaalse kõneleja (Grand Orator) tiitel.