Toomas Vaksa hinnangul annab lepe koostööks hea raamistiku ning lihtsustab edasise koostöö tehnilist korraldamist.

"Pean oluliseks, et Eesti kübereksperdid saavad oma kogemusi jagada ning saavad läbi teiste riikide kogemuste ka uusi teadmisi," ütles Vaks. Tema sõnul on regioonis palju väikeriike, kes kogevad paljuski Eestiga sarnaseid probleeme ning ka meil on neilt seega palju õppida.

"Riikides, kus küberturvalisust alles arendama hakatakse, on tihti kasutusele võetud täiesti uued tehnoloogiad, milliste rakendamise kogemused on meile uudsed," tõdes Vaks.

Adam Blackwell ütles, et Eesti on innovatiivsete küberlahenduste väljapakkuja ja praktiseerijana suureks eeskujuks nii küberjulgeolekut alles arendavatele riikidele kui ka Põhja-Ameerika riikidele.

ARO eesmärgiks on sildade ehitamine parimate praktikate vahendamiseks regioonis ning Eesti on oma aastatepikkuse kogemusega hinnatud koostööpartner.

Leppe alusel RIA pakub oma teadmisi ja kogemusi Kesk- ja Lõuna-Ameerika riikide küberjulgeoleku edendamisel. Koostöö eesmärgiks on Eesti positiivse küberkuvandi kinnistamine Ameerika riikides ning küberturvalisust arendavate riikide toetamine, vahendas Riigi Infosüsteemi Amet.

Nõu antakse nii küberjulgeoleku strateegiliste dokumentide koostamisel, organisatsioonide ülesehitamisel kui ka küberturbe ekspertide tehnilisel ettevalmistamisel.

RIA eksperdid on sel aastal osalenud kahel ARO koolitusmissioonil ning koostöökogemus on olnud mõlemale poolele positiivne.

ARO kübervaldkonna koolitus- ja konsultatsiooniprojektides osalevate RIA ekspertide kulud katab ARO.