Välisminister Urmas Paeti sõnul on Venemaal ulatuslike maastikupõlengute tõttu jäänud koduta üle 3500 inimese ning 53 inimest on hukkunud, vahendas välisministeeriumi pressitalitus.

„Paljudel juhtudel on põlenud terved külad. Soovime anda panuse rängalt kannatanud inimeste olukorra leevendamiseks, et aidata neil eluga edasi minna,“ lisas välisminister Paet.

Eile saatis Eesti Venemaale metsapõlengute kustutamiseks kustutustehnikat, mis jõuab kohale täna õhtuks. Neli pumpa ja 10 kilomeetrit voolikuid ning lisaks sinna juurde kuuluvaga toimetavad kohale kaks Päästeameti instruktorit, kes ka jagavad juhtnööre varustuse kasutamiseks ning annavad selle üle Venemaa eriolukordade ministeeriumile.

Venemaa metsapõlengute tagajärjel kodudest ilma jäänud perede abistamist ning päästetöödele appi saadetud kustutustehnika soetamist finantseeritakse välisministeeriumi eelarvest kokku ligi kolme miljoni krooniga.

Venemaa mitmes regioonis on välja kuulutatud eriolukord. Tänahommikuse seisuga on Venemaal viimastel nädalatel olnud 26 739 metsapõlengut, mis on hõlmanud 816 515 hektarit. Hetkel on 562 maastikutulekahju 81 015 hektaril. Nädalaid kestnud tulekahjudes on hukkunud 53 ja arstiabi on vajanud 741 inimest.