"Kahju, inimesed hukkuvad. Tundub, et olukord on kontrolli alt väljunud," kommenteeris Eesmaa eile ja täna Ukrainas toimuvat veresauna, kus on hukkunud kümneid inimesi.

Eesmaa arvates on Euroopa Liit käitunud adekvaatselt ja vastutustundlikult. "Kui sarnased sündmused toimuks kusagil Aafrikas, kaaluks maailm sinna rahutagamisjõudude saatmist. Võimalik, et see oleks üks arvestatavaid lahendusi Ukraina vastava palve korral," pakkus Eesmaa.

Lõuna-Ukrainas asuvas Odessas puhkes eile õhtul venemeelsete ja ukrainlaste vahel verine konflikt, milles sai esialgsetel andmetel surma rohkem kui 40 inimest ja haavata veel sadu, edastas CNN.

L’Agence France-Presse korrespondendi sõnul ründasid Kremli-meelsed umbes 1500 inimest, kes avaldasid Odessa keskväljakul meelt Ukraina ühtsuse poolt.

Õhtul süüdati põlema Odessa ametiühingute maja, kohalike ajakirjanike sõnul läks seejärel linnas lahti põrgu ning linna keskväljakul vedelesid surnukehad.

Ajakirjanike sõnul hukkuski enamik inimestest administratiivhoone põlengus.

Ida-Ukraina separatistide juht ütles laupäeva hommikul, et Kramatorskis hukkus öösel kokkupõrgetes sõjaväega kümme inimest ja sai viga vähemalt 30. "Meie poolel hukkus 10 inimest, need olid relvastamata tsiviilisikud," ütles ta RiaNovostile.

Ukraina valitsus ei ole jätkuvalt hukkunute kohta informatsiooni jaganud.

Ööl vastu reedet hukkus sõjaväekopterite alla tulistamise tagajärjel Donetski oblastis Slovjanski lähedal kaks Ukraina relvajõudude sõjaväelast ja veel mitu sai haavata, teatas Ukraina kaitseministeerium ja alustas kohe ka vastulööki.