"Mõtlesingi, et Edgar tahab midagi öelda või teatada; valimiste järel on ju alati palju uudiseid või on vaja asju kokku leppida. Kohale jõudes ootasid mind linnapea kabinetis Priit Toobal, Erki Savisaar ja Taavi Pukk. Tajusin kohe, et kuna Edgarit ei olnud, siis oli tema puudumine halvaendeline," ütles ta Kesknädalale.

Keskerkond jätkab ka Savisaare haiglas viibimise ajal tegevust. "Meil on sätestatud, et kui esimees on ära ükskõik mis põhjusel – puhkus, haigus, tööreis –, asetub juhtimiskohustus kahele aseesimehele ja peasekretärile. See tähendab siis antud hetkel Kadri Simsonile, mulle ja Priit Toobalile. Ka Jüri Ratas on kindlasti otsustajate hulgas," ütles Eesmaa.

"Lisaksin küll omalt poolt seda, et Edgar Savisaar on pidanud ikka Kadrit justkui oma esimeseks asetäitjaks, kuigi sellist staatust meil sõna-sõnalt sätestatud ei ole," lisas Eesmaa.

"Minu hinnangul võiks Jüri Ratase Keskerakonna poolt taas esitada riigikogu juhatusse. Loodame, et teised erakonnad meid selles toetavad," ütles Eesmaa.

Ratast toetab riigikogu aseesimehe kohale ka Simson. Ratas on kinnitanud oma valmisolekut riigikogu aseesimehena jätkata.