"Stalnuhhin omab õigust kogenud ja eduka poliitikuna oma arvamusele. Tõenäoliselt ta selle info kohaselt, mis tema on saanud, on sellisel arvamusel. Mina seda arvamust ei lõpuni ei jaga," kommenteeris Eesmaa.

Stalnuhhini väljaütlemisi, et "kapo kontrollib Eesti ühiskonda" ja "eestivenelased elavad kaasa võitlusele natsismiga" nimetas Eesmaa väga julgeteks, aga hoidus neid kommenteerimast: "Ma ei tea, kuidas ta täpselt ütles, sageli asjad lähevad interpreteerimise kaudu sassi, ütleksin ainult, et valijal on võimalus teda toetada või mitte toetada."

Eesmaa rõhutas, et olukord Ukrainas on keerulisem nii sellest tõlgendusest, mida antakse edasi Vene meedias, kui sellest, mida antakse edasi Lääne kanalites. Ta lisas, et osadel Lääne kanalitel puuduvad lisaks oma korrespondendid koha peal või ei saa nende riikide luureteenistused adekvaatset informatsiooni. "Emotsioonid, millega Ukraina sündmusi arutatakse, on kahtlemata segavaks faktoriks," nentis Eesmaa.

Ta möönis siiski, et riigikogu liikmena saab tema Ukraina kriisi kohta rohkem informatsiooni, kui avalikkusele võimalik edastada. "Selle info põhjal, mida mina olen näinud ja kuulnud, on minul neist sündmustest kahtlemata tekkinud ettekujutus, mis ühtib tunduvalt rohkem Euroopa Liidu ametliku seisukohaga."

Eesmaa arvas ka, et rahvuskaaslaste suhtes on empaatiavõime ja poolehoid paratamatult suuremad. "Kui praegu midagi sarnast oleks toimumas Soomes, siis eestlaste empaatia ja poolehoid ja toetus soomlastele oleks kahtlemata juba eos väga kõrge, ükskõik, milline oleks soomlaste vastane sellises konfliktis, nagu praegu on Ukrainas. Antud situatsioonis saavad selgeks inimeste tõelised iseloomud ja suhtumised väga paljudesse asjadesse, kaasa arvatud poolte valimine," arutles ta.

Keskerakonna tuntumate poliitikute välispoliitiliste seisukohtade tugeva lahknemise kohta ütles Eesmaa, et suured erakonnad ongi keerulisemas olukorras kui väiksemad, eriti kui erakonnas on paljud liikmed teisest rahvusest. "Me väga ühiseid positsioone ei valigi. Inimesed, kes esindavad erakonda ükskõik, mis tasandil, esindavad ennekõike iseennast ja nende gruppide meeleolusid, mida nad esindavad," ütles ta.