„Tervisevaldkonnas on Eesti eesistumiseks seadnud endale kaks prioriteeti – e-tervise edendamine ning alkoholist tingitud kahjude vähendamine,“ rääkis Ossinovski.

„Alkoholi liigtarbimine on Euroopas tõsine rahvatervise probleem,“ ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. "Euroopa inimesed tarbivad maailmas kõige enam alkoholi ja Euroopas on kõige suuremad alkoholist tingitud sotsiaalsed, majanduslikud ja tervisekahjud. Ühtses Euroopas peame otsima ühistele probleemidele ühiseid lahendusi."

Minister Ossinovski tõi välja, et suuremat tähelepanu pööratakse järgmisel kuuel kuul ka e-tervise lahendustele. „Digitaalsed lahendused annavad inimesele parema võimaluse oma tervist jälgida ning hoida. Kuna inimesed üha enam reisivad ja töötavad mõnes teises liikmesriigis, peab neil olema ligipääs oma terviseandmetele ka välismaal,“ ütles minister. „Eesti eesmärk eesistujana on jõuda Euroopa Liidu Nõukogu järeldusteni, millega pannakse paika järgnevate aastate koostöö tegevused terviseandmete piiriülese liikumise soodustamiseks. Soovime senisest enam suunata tähelepanu praktilistele lahendustele, mis võimaldavad inimestel oma digitaalsetele andmetele juurde pääseda, kontrollida andmete kasutamist ning lubada nende turvalist jagamist nii ravi kui ka teaduse ja innovatsiooni eesmärgil.“

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ning sotsiaalkaitseminister Kaia Iva osalevad Luxembourgis toimuval Euroopa Liidu tööhõive, sotsiaalpoliitika, tervise- ja tarbijakaitseküsimuste nõukogu (EPSCO) istungil. Muuhulgas tutvustavad ministrid oma väliskolleegidele Eesti eesistumise prioriteete ning plaane.